Home Boeken Workshops Exposities Foto's Tango Foto's Alexine Foto's Moods Kopen en Opdrachten Contact

Exposities

HansWillink.nl

Genders in Transition

Op zaterdag 2 november 2013 werd in Theater aan het Spui het gay festival We Are The Hague gehouden. Op verzoek van de organisatie maakte ik een fotoserie van zes, die moest aansluiten bij de doelstelling van het festival. Voor Genders in Transition verwisselden acteurs Lindertje Mans en Alexander de Bruijn in zes foto's van geslacht, zonder daarbij de liefde voor elkaar te verliezen; het toverwerk werd verricht door visagiste en grimeuse Sandra Smit. De serie werd eind november 2013 aangekocht door COC Haaglanden en hangt daar in de grote vergaderzaal. In april 2014 schafte COC Zeeland de serie aan, om een plek te krijgen in hun gerenoveerde pand. In beide gevallen, werden de fotorechten betaald door de Stichting Intense Impact.

Moods

Op zaterdag 7 september 2013 opende mijn tentoonstelling in Galerie Haags aan de Koningin Emmakade 148 te Den Haag. De officiële handeling werd verricht door Marjolein de Jong, de toenmalige Haagse wethouder van Cultuur, Binnenstad en Internationaal. De werken van Moods hingen op 7 september, tijdens de MuseumNacht, ook verdeeld over twaalf musea of instellingen en werden verloot onder de bezoekers. Deze musea of instellingen zijn: Escher in het Paleis, GEM/Fotomuseum, Gemeentemuseum, Gevangenpoort/Galerij Prins Willem V, Haags Historisch Museum, Koninklijke Schouwburg, Letterkundig Museum, Mauritshuis (in het Gemeentemuseum), Museon (KinderNachtRoute), Museum voor Communicatie, Muzee Scheveningen en Panorama Mesdag.

In het Spoor van Alexine Tinne

Na het grote succes van de verkooptentoonstelling Tango en La Haya, die van medio januari tot eind februari werd gehouden in Galerie Haags en van The Best of Tango en La Haya in Quirky, volgde er een nieuwe expositie van mijn hand.

Het onderwerp

De Haagse Alexine Tinne leefde van 1835 tot 1869 en was een van de eerste fotografen van niveau in Nederland. Zij heeft onder andere zeer boeiende foto´s van het Haagse straatbeeld gemaakt. De locaties die zij vastlegde heb ik nu in mijn stijl gefotografeerd. De foto´s van Alexine en mij worden gezamenlijk geëxposeerd en verkocht.

Waar

De expositie vond plaats in Lunchroom & Gallery Quirky, aan de Tasmanstraat 128 (hoek Prins Hendrikstraat) te Den Haag en liep tot en met 5 juni 2013. Klik op het logo hieronder om het televisieinterview te zien over deze tentoonstelling.
Als ik schrijf wil ik een beeld creëren Als ik fotografeer wil ik een verhaal vertellen
Klik hier voor het filmpje van de opening. De pers schreef het volgende:

Benefietexpositie The Best of Tango en La Haya in Quirky

Van 5 januari tot en met 14 februari 2013 werd in Lunchroom/Gallery Quirky de benefietexpositie The Best of Tango en La Haya gehouden. De opening in Quirky (Tasmanstraat 128, Den Haag) was er eentje die je niet snel vergeet. Gratis bubbelwijn, totoptredens van supertalent Micky Kieboom en topzanger Richard Defontaine. En natuurlijk de foto's uit de veelgeprezen serie Tango en La Haya. De netto opbrengst van de tentoonstelling, maar liefst € 1000 kwam volledig ten goede aan Orpheus Nederland, een vereniging die mensen steunt, die in hun heterorelatie te maken hebben met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens van henzelf of hun partner. Iedereen die tijdens deze tentoonstelling een foto aanschafte, ontving daarbij gratis het boek Tango en La Haya met daarin de volledige fotoserie.
Exposities